Beste staafmixer 2024: wat is de beste koop?

Beste staafmixer 2024: wat is de beste koop?

Wat is de beste staafmixer 2024? In dit artikel bespreken we de nieuwste staafmixer modellen en bespreken we ook wat de beste koop is voor jou. Een staafmixer is tegenwoordig namelijk veel meer dan alleen een machine om mee te pureren. Je kunt er allerlei accessoires aan koppelen, waardoor hij ook te gebruiken is als hakmolen, garde, pureestamper, spiraalsnijder of zelfs een rasp. Genoeg redenen om een nieuwe staafmixer aan te schaffen, die precies aansluit bij jouw wensen in de keuken.

Wat is een staafmixer?

Een staafmixer is een krachtige mixer, waarmee je voedsel fijn kunt vermalen. Zo is een staafmixer ideaal voor het pureren van soep, sauzen en zelfs babyvoeding. Door de precieze werking van de staafmixer kun je dit in alle zorgvuldigheid doen, waardoor je het niet snel te ver pureert en het eindresultaat zo luchtig of stevig is als je zelf wilt.

Waar pureren altijd de basis was van de staafmixer, zijn er inmiddels vele functies bijgekomen. Zo vervangt de staafmixers tegenwoordig vele andere keukenmachines, zoals een blender, een handmixer en een hakmolen. De staafmixer is tegenwoordig in feite alleen een motor met allerlei bijgeleverde accessoires. De staafmixer is daarom een must voor iedere keuken, omdat je zo niet langer allerlei andere apparaten hoeft aan te schaffen. Dat bespaart ruimte en geld in je portemonnee!

Waar let je op bij een staafmixer kopen?​

Als je een staafmixer koopt, dan wil je er wel één die perfect bij jou past. Alleen waar let je precies op als je een staafmixer gaat kopen en hoe weet je of een staafmixer de beste koop is voor jou? We leggen je graag uit waar je op moet letten als je een staafmixer wilt aanschaffen.

1. Sluit hij aan bij jouw wensen?​

Een staafmixer heeft veel verschillende opties en niet iedere staafmixer is daarom hetzelfde. Het is belangrijk dat je voor het kopen van een staafmixer controleert of hij volledig aansluit bij jouw wensen. Wat ga je bijvoorbeeld voor gerechten maken? Waar wil je de staafmixer voornamelijk voor gebruiken? Het is belangrijk dat de staafmixer op deze vlakken voor jou het best presteert. Zo kies je waarschijnlijk een andere staafmixer als je hem alleen wilt gebruiken om te pureren, dan wanneer je een staafmixer wilt, die alles kan snijden, hakken en fijnmalen.

2. De bijgeleverde accessoires

Hoewel je misschien niet alle accessoires op dit moment gaat gebruiken, is het wel goed om te weten dat je staafmixer nog aanvullende accessoires heeft. Of je deze er nu direct bij koopt of er later nog bijbesteld, het is fijn dat de optie er is. Controleer daarom altijd wat voor accessoires er voor de staafmixer die je op het oog hebt te koop zijn. Daarnaast is het ook hier belangrijk dat alle accessoires erbij zitten of te koop zijn die passen bij jouw persoonlijke wensen.

3. Staafmixer met een vermogen van >700 watt

Een staafmixer met een hoog vermogen is belangrijk om zelfs hardere voedingswaren goed te verwerken. Een hoog vermogen resulteert ook vaak in een sneller en zorgvuldiger resultaat. Wanneer je op zoek gaat naar de beste staafmixer in 2024, kijk dan naar een vermogen vanaf 700 watt. Wanneer je vaak harde ingrediënten gebruikt, zoals ijsblokken om te crushen of noten, dan kun je zelfs het beste kijken naar een staafmixer met een vermogen vanaf 1000 watt.

4. Gebruiksvriendelijkheid

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid. Een staafmixer kan wel een vermogen hebben van 700 watt, maar als je hem maar in één stand kunt gebruiken is dat totaal niet handig. Bekijk daarom goed hoeveel standen een staafmixer heeft, of hij niet teveel geluid maakt en of je er zowel de fijne als grovere bereidingen mee kunt maken. Verder is het ook handig om te controleren of de onderdelen van de staafmixer in de vaatwasser mogen.

Beste staafmixer 2024: de top 10

Wat is de beste staafmixer van 2024? Wij leggen je graag uit wat de beste staafmixer is en zetten de voor- en nadelen van iedere staafmixer voor je op een rij. Zo zie je precies waarom deze staafmixers in de top 10 staan, maar ontdek je ook meteen welke staafmixer de beste koop is voor jou.

1. SMEG staafmixer (HBF02CREU)

De SMEG staafmixer (HBF02CREU) is met zijn vijf accessoires en krachtige motor een veelzijdige staafmixer. Met een vermogen van 700 watt en een draaiknop waarmee je de staafmixer zo hard of zacht kunt zetten als je wilt, kun je hier allerlei gerechten mee bereiden. Van luchtig geklopte slagroom tot het snijden van allerlei soorten groenten, zelfs wortels of zoete aardappels, met deze staafmixer kan het allemaal!

De SMEG staafmixer wordt geleverd met 5 verschillende accessoires: een garde, maatbeker, hakmolen, pureestamper en de traditionele staafmixervoet . Extra accessoires, zoals een food processor, zijn nog bij te bestellen. De staafmixer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en door de unieke 50’s uitstraling is dit echt een eyecatcher in de keuken.

Voordelen:

✅ Beste staafmixer 2024 met de meest handige accessoires
✅ Een hoog vermogen staafmixer van 700 watt
✅ Goed afstelbaar in verschillende standen en zelfs met turbostand
✅ Voor het kloppen van slagroom tot het fijnmalen van noten

Nadelen:

❌ Niet alle accessoires kunnen in de vaatwasser
❌ Om o.a. te raspen met de staafmixer heb je een los accessoire nodig

2. Braun Multiquick 7 staafmixer (MQ7087X)

De Braun Multiquick 7 staafmixer is een echte krachtpatser met een vermogen van maar liefst 1000 watt. Met alle bijgeleverde accessoires hoef je jezelf geen zorgen te maken, want wat kan deze krachtpatser niet? Je maakt gemakkelijk zelf courgette spaghetti met de spirelli, maar snijdt of pureert ook binnen een mum van tijd allerlei groenten. Met de Braun ACTIVEBlade-technologie is het snijoppervlak 250% groter, waardoor je nog fijner pureert dan met vergelijkbare staafmixers.

De Braun Multiquick 7 wordt geleverd met 7 accessoires: een maatbeker, staafmixervoet, pureestamper, garde, foodprocessor, hakmolen, een kneedhaak, een inzetstuk voor fijn en grof snijden, een inzetstuk voor fijn en grof versnipperen, en een patatschijf. Er zijn eventueel ook nog losse accessoires verkrijgbaar. De klassiek zwarte uitstraling past in iedere keuken.

Voordelen:

✅ Een staafmixer met eindeloos veel mogelijkheden
✅ Van hakken, raspen, patat snijden tot deeg kneden
✅ Een echte krachtpatser van 1000 watt
✅ Met de ACTIVEBlade-technologie pureer je heel fijn

Nadelen:

❌ De Braun staafmixer is niet geschikt voor ijs crushen
❌ De bijgeleverde hakmolen is vrij klein (350 milliliter)

3. Bosch MaxoMixx staafmixer (MS8CM6120)

De Bosch Maxomixx is de beste staafmixer volgens de Consumentenbond. Deze kwam als beste uit de test vanwege zijn hoge kwaliteit. Dat is niet voor niets, want deze staafmixer heeft maar liefst 12 standen om zowel harde als zachte ingrediënten te verwerken. Daarnaast is het met zijn 1000 watt een echte krachtpatser, om zelfs noten of blokken ijs snel te verwerken.

De prijs is wat aangenamer dan die van andere staafmixers, maar dat betekent helaas ook dat er minder accessoires bij geleverd worden. Zo ontvang je bij deze staafmixer alleen de staafmixervoet, een maatbeker en een hakmolen. Wel zijn er luxere edities verkrijgbaar met meer accessoires. Deze Bosch MaxoMixx heeft in vergelijking met zijn broers en zusjes een klassiekere uitstraling en past daardoor mooi in iedere keuken.

Voordelen:

✅ Een hoog vermogen staafmixer van 1000 watt
✅ Beste uit de test van de Consumentenbond
✅ 12 verschillende standen

Nadelen:

❌ Weinig accessoires bijgeleverd
❌ Er zijn geen accessoires bij te bestellen

4. Bamix Superbox (M250)

Echt op zoek naar een staafmixer die de rest van je leven meegaat? Het is een investering, maar de Bamix Superbox is alles wat je nodig hebt. De Bamix M250 is een super krachtige staafmixer en met alle bijgeleverde accessoires kun je alle kanten op. Laat je niet afschrikken door het vermogen, want deze staafmixer laat zien dat je geen hoog vermogen nodig hebt om ingrediënten goed te vermalen. Met een toerental van maar liefst 19.000 toeren per minuut is dit een keukenhulp die jou op een duurzame manier verder helpt.

De prijs van een Bamix staafmixer ligt zeker wat hoger, maar dit is dan ook de meest professionele staafmixer die je kunt hebben. Als je de staafmixer voor allerlei soorten bereidingen wilt gebruiken en graag in de keuken staat, dan is dit hoe dan ook het apparaat voor jou. Met de Bamix Superbox heb je alles in huis: een foodprocessor, een hakmolen, meerdere rasp- en snijschijven en meerdere mengbekers. De Bamix Superbox wordt ook geleverd met een stand om je staafmixer weg te zetten.

Voordelen:

✅ Een staafmixer voor professioneel gebruik
✅ Duurzaam, maar met een hoog toerental
✅ Deze staafmixer gaat jarenlang mee

Nadelen:

❌ Deze staafmixer is duurder dan alle anderen
❌ De staafmixervoet kan niet in de vaatwasser

5. Philips ProMix Viva (HR2657/90)

Een veelzijdige staafmixer voor een leuke prijs, dat is de Philips ProMix Viva! Deze staafmixer ontvangt bovendien veel lovende reviews en vandaar dat deze absoluut niet in het beste staafmixer 2024 overzicht mag ontbreken. Waar de Philips ProMix Viva zich in onderscheidt is de speciale SpeedTouch technologie. Hoe harder je de knop van de staafmixer indrukt, hoe harder hij gaat mixen. Daardoor heb je zelf tijdens het mixen de volledige controle.

Ook op het gebied van accessoires doet de Philips ProMix Viva niet tekort. Zo ontvang je bij deze staafmixer: een staafmixervoet, garde, hakmolen, spiraalsnijders en een blenderbeker. De accessoires zijn ook los te bestellen bij Philips en daar vind je ook nog een mixer accessoire om mee te kloppen. Een mooie aanvulling om zelfs beslag te kunnen kloppen met je staafmixer!

Voordelen:

✅ Een staafmixer die andere keukenmachines onnodig maakt
✅ Een krachtige motor met een vermogen van 800 watt
✅ Gemakkelijk te bedienen door de SpeedTouch technologie

Nadelen:

❌ Niet alle accessoires kunnen in de vaatwasser
❌ Niet geschikt om ijs te crushen of zwaar deeg te mixen
❌ Kan heet worden bij langdurig gebruik

6. JAP ForceBlend F2

De JAP ForceBlend F2 is een budget staafmixer, maar met een extra hoog vermogen en veel handige accessoires. De staafmixer heeft namelijk een vermogen van maar liefst 1500 watt. Dit maakt hem uitermate geschikt voor het bereiden van de fijnste ingrediënten tot het zwaardere werk, zoals het crushen van ijs. Deze blender is daarom ideaal voor het maken van smoothies met diepvriesfruit, maar helpt je ook met het snijden van groenten en het mixen van beslag.

De JAP ForceBlend F2 heeft maar liefst 21 standen en nog een aparte turbostand. Je kunt de snelheid instellen aan de hand van de draaiknop bovenop het apparaat en de turbostand is te bedienen met een aparte knop aan de voorzijde. Deze staafmixer wordt geleverd met een icecrush mes, een dubbelmes, een garde, een hakmolen en een maatbeker. Er zijn ook nog luxere versies verkrijgbaar met meer accessoires.

Voordelen:

✅ Een budget staafmixer met veel mogelijkheden
✅ Extreem krachtige motor met een vermogen van 1500 watt
✅ Alle losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig

Nadelen:

❌ De staafmixer is vrij zwaar
❌ Geen anti-slip onder de hakmolen en maatbeker

7. KitchenAid draadloze staafmixer (5KHBV83)

Nieuw op het gebied van de beste staafmixers in 2024 zijn de draadloze staafmixers. Er zijn er nog niet veel op de markt, maar het begint zeker langzaam te komen. KitchenAid is één van de professionele merken die er al meerdere op de markt heeft gezet. Deze draadloze staafmixer heeft een vermogen van 180 watt, maar heeft een toerental tot 19.000 toeren, wat zelfs gelijk ligt aan de Bamix staafmixer met snoer!

Met de KitchenAid draadloze staafmixer kun je dus heerlijk van de ene kant naar de andere kant van de keuken lopen om het ene na het andere ingrediënt te verwerken. In de doos vind je verschillende accessoires: de staafmixervoet, een panbeschermer, een mengbeker, een garde en een hakmolen. De staafmixer is verkrijgbaar in alle unieke KitchenAid kleuren, waaronder amandelwit en het unieke keizersrood.

Voordelen:

✅ Een draadloze staafmixer met de kracht die je nodig hebt
✅ Duurzame staafmixer van 180 watt, maar met een toerental tot 19.000
✅ Met de handige drukknop bepaal je tijdens het mixen de ultieme snelheid

Nadelen:

❌ De garde en hakmolen zijn niet vaatwasserbestendig
❌ Jammer dat de accessoires niet afgewerkt zijn in dezelfde kleur
❌ Een staafmixer uit het duurdere segment

8. Dualit staafmixer (88910)

Dualit is een Brits merk met keuken- en horeca-apparatuur. Je kent ze misschien van de klassieke zilveren broodroosters die je wel eens in hotels ziet. Dit bekende merk heeft ook een staafmixer met een strakke zilveren uitstraling. De Dualit staafmixer heeft een vermogen van 700 watt en een toerental tot 18.000. De staafmixer kan eten perfect pureren, zonder vast te plakken in de pan, maar maakt ook binnen een mum van tijd een glad beslag voor de lekkerste baksels.

De staafmixer heeft een handig draaiwiel, waarmee je de snelheid kunt instellen. Zo kun je zelfs tijdens het mixen de snelheid gemakkelijk en heel precies aanpassen. Verder beschikt hij over een aparte turbostand, handig voor hardere ingrediënten! De Dualit staafmixer wordt geleverd met verschillende accessoires: een hakmolen met opening om tussendoor ingrediënten toe te voegen, garde, maatbeker en een muurbevestiging. Zo kun je jouw staafmixer dus op een stijlvolle manier opbergen.

Voordelen:

✅ Een degelijke staafmixer van horeca kwaliteit
✅ Hoog vermogen staafmixer van 700 watt met een toerental tot 18.000
✅ Handige hakmolen met maatgeving en opening
✅ Plakt niet vast aan de bodem van de pan

Nadelen:

❌ Krasgevoelig
❌ Geen vervangende of aanvullende accessoires verkrijgbaar

9. Cuisinart 3 in 1 draadloze staafmixer (CSB300BE)

Een andere luxe staafmixer die niet in deze top 10 beste staafmixer 2024 mag ontbreken is de Cuisinart 3 in 1 draadloze staafmixer. Dit is de tweede draadloze staafmixer die er dit jaar in staat en opnieuw van top kwaliteit. Je kunt deze staafmixer 20 minuten lang draadloos gebruiken en daarna plaats je hem gewoon in het handige oplaadstation. Het is een krachtige staafmixer met een hoog vermogen van 1000 watt en in totaal 5 snelheden.

De staafmixer komt met drie verschillende accessoires. Een staafmixervoet met een vlijmscherp mes, waar geen voedsel achterblijft haken, om de meest lekkere smoothies en soepen mee te bereiden. Een garde om bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag mee klaar te maken of melk op te schuimen. En een pureestamper voor het pureren van aardappelen rechtstreeks in de pan! Alle opzetstukken zijn gemakkelijk in de vaatwasser te reinigen.

Voordelen:

✅ Een draadloze staafmixer met 5 jaar garantie
✅ Hoog vermogen staafmixer van 1000 watt
✅ Drie handige accessoires in dezelfde stijl

Nadelen:

❌ 20 minuten kan kort zijn bij veelvuldig gebruik
❌ Niet krachtig genoeg om ijs te crushen
❌ Geen vervangende of aanvullende accessoires verkrijgbaar

10. Tristar staafmixer (MX-4829)

Tot slot in het overzicht met de beste staafmixer van 2024: de Tristar MX-4829. Opnieuw een budget staafmixer, maar wel als beste getest door Kieskeurig! Deze Tristar staafmixer heeft een krachtige motor van 1000 watt en verschillende accessoires om mee te werken. Zo ontvang je bij deze staafmixer uiteraard de staafmixervoet, maar ook een garde en een hakmolen en mengbeker (beide met handige anti-slip onderkant).

De staafmixer is staploos te bedienen met de draaiknop. Zo bereik je gemakkelijk de ultieme snelheid en kun je de snelheid gedurende het gebruik ook opvoeren. De staafmixer beschikt ook over een speciale turbostand, ideaal voor harde ingrediënten, zoals noten. Deze staafmixer is ideaal voor kortere bereidingen, zoals bijvoorbeeld het maken van smoothies of een glad beslag.

Voordelen:

✅ In januari 2022 het best getest door Kieskeurig
✅ Hoog vermogen staafmixer van 1000 watt
✅ Goed betaalbaar en met handige accessoires

Nadelen:

❌ Niet geschikt om langdurig harde ingrediënten te mixen
❌ Niet vaatwasserbestendig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *