Kun je ijs crushen met een staafmixer?

Kun je met een staafmixer ijs crushen?

Een staafmixer is een keukengadget die veel mensen gebruiken om smoothies of soepen te maken. Maar kun je met een staafmixer ijs crushen? Op deze vraag geven we vandaag antwoord, zodat je precies weet of je met jouw staafmixer ijs kunt crushen en hoe je dat precies doet. Alles wat je nodig hebt is: de juiste soort staafmixer en een beetje knowhow, maar wij helpen je daar graag mee op weg! 

Kun je met een staafmixer ijs crushen?

Een staafmixer is een veelzijdige keukenhulp die voor verschillende taken kan worden gebruikt, van het mixen van smoothies tot het pureren van soep. Maar kan een staafmixer ook ijs crushen?

Ja, je kunt een staafmixer gebruiken om ijs te crushen, maar het is afhankelijk van het type staafmixer. Wanneer een staafmixer crushed ice kan maken staat dit meestal aangegeven op de website of in de handleiding. Je staafmixer moet het vermogen hebben om harde ingrediënten, zoals ijs, noten en bevroren fruit te mixen.

Kun je het niet terugvinden in de handleiding? Meestal is het zo dat staafmixers met een hoog vermogen van minimaal 1000 Watt en de juiste accessoires geschikt zijn voor het crushen van ijs. Je kunt het eventueel voorzichtig uittesten door een kleine portie ijsblokjes in een bakje te doen met water eroverheen. Lukt het om dit te vermalen zonder dat je staafmixer heel heet wordt of het teveel moeite kost? Dan kun je jouw staafmixer gebruiken! 

Top 3: beste staafmixers om ijs te vermalen

Heb je nog geen staafmixer in huis, maar wil je er graag eentje die ook ijs kan vermalen? Wanneer je op zoek bent naar de beste staafmixer ben je hier aan het juiste adres. In deze paragraaf vind je de top 3 beste staafmixers van een vermogen van 1000 watt of hoger die geschikt zijn om ijs te crushen.

1. JAP ForceBlend F2​

Met een vermogen van maar liefst 500 Watt is de JAP ForceBlend F2 een echte krachtpatser. Dit is niet alles, want de staafmixer wordt ook geleverd met een speciale ice crusher. Dat is een extra mes, speciaal bedoeld voor het mixen en crushen van ijs.

Deze staafmixer is erg betaalbaar, maar wordt wel geleverd met veel accessoires. Zo kun je  niet alleen een heerlijke cocktail maken met gecrushed ijs, maar zet je ook met gemak een smoothie van bevroren fruit, een gepureerde soep of een boerenomelet op tafel. En dat allemaal met één keukenapparaat.

2. Bosch MaxoMixx staafmixer (MS8CM6190)

De Bosch MaxoMixx staafmixer kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond. Dat is niet voor niets, want met een vermogen van 1000 Watt en 12 standen, kan hij met gemak harde en zachte ingrediënten verwerken.

Er zijn twee verschillende varianten van deze staafmixer, waarbij deze variant meer accessoires heeft, waaronder een speciaal ijs crush mes. Het kan dus interessant zijn om voor deze versie met meer accessoires te kiezen, zodat je zeker weet dat je ook ijsblokken met gemak kunt verwerken tot crushed ijs! 

3. Brabantia BBEK1063

Tot slot in de top 3 beste staafmixers om ijs te vermalen hebben we de Brabantia BBEK1063. Deze staafmixer heeft eveneens een vermogen van 1000 Watt. Met zijn 8 standen, waaronder de turbostand, maal je ijsblokken zo fijn. Het nadeel is misschien dat er geen apart mes wordt bijgeleverd, maar de messen van de staafmixer zelf zouden sterk genoeg moeten zijn. 

Het leuke is dat je deze staafmixer daarnaast ook kunt gebruiken voor het bereiden van smoothies, soepen, milkshakes en zelfs deeg. Zo heb je met deze staafmixer een keukenapparaat in huis die alles doet! 

Hoe crush je ijs met een staafmixer?

IJs vermalen is super makkelijk, maar ook nog eens leuk om te doen! Met crushed ijs maak je mooie cocktails, maar ook lekkere slush puppy’s. Alleen als je een staafmixer in huis hebt, hoe kun je het ijs dan het beste crushen? Hierbij een handig stappenplan om het ijs op de juiste manier te mixen met een staafmixer:

 1. Vul een kom of bak met de gewenste hoeveelheid ijsblokjes.
 2. Plaats de staafmixer in de kom of bak.
 3. Zet de staafmixer aan op de hoogste stand of de turbostand en begin met het mixen van de ijsblokjes. Ga door tot ze verpulverd zijn tot de gewenste consistentie.
 4. Mengt het ijs niet goed of wordt de staafmixer te warm? Voeg dan een klein beetje water toe!
 5. Zodra het ijs gemalen is, zet je de staafmixer uit en giet je de inhoud in een andere kom of schep je het in het glas dat je gaat gebruiken. Enjoy.
 6. Lukt het niet zo goed? Als je ijsblokjes hebt die nog niet helemaal gemalen zijn, doe ze dan in een kleine bak en zet deze ongeveer 10 minuten in de koelkast en vermaal ze dan opnieuw met je staafmixer. Het kan ook helpen om de staafmixer een beetje schuin te houden.

Hoewel een staafmixer niet specifiek is ontworpen voor het crushen van ijs, kan een geschikte staafmixer het werk in een mum van tijd doen. Als je veel ijs moet crushen, is deze methode misschien niet ideaal, omdat het wat tijd en moeite kost. Maar als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt, bijvoorbeeld voor een paar drankjes, volstaat een staafmixer.

Experimenteer ook een beetje met het crushen van ijs. Wil je de smaak bijvoorbeeld wat specialer maken? Meng je crushed ijs dan eens met een beetje slagroom of voeg siroop toe in verschillende smaken. Dit maakt je drankje niet alleen nóg lekkerder, maar ook een stuk leuker om te zien! 

Waarom zou je een staafmixer gebruiken?

IJs crushen is een van de vele dingen die je met een staafmixer kunt doen. Of je nu een smoothie, frappe of een bevroren cocktail maakt, het kan allemaal! Alleen waarom zou je een staafmixer gebruiken in plaats van een andere tool, zoals een speciale ijs crusher (machine)?

Er zijn een paar redenen waarom het ideaal is om een staafmixer te gebruiken om ijs te crushen. Ten eerste is het veel sneller dan het gebruik van een traditionele methode zoals een ijs crusher machine of keukenmachine. Ten tweede is het veel gemakkelijker schoon te maken dan andere methodes – je hoeft alleen de mengbeker uit te spoelen. Ten slotte is een staafmixer veel veelzijdiger – je kunt het ook gebruiken om andere dingen te maken, zoals soepen en sauzen, naast het crushen van ijs. Dat bespaart weer ruimte in de keuken, maar ook de aanschafkosten van een nieuw apparaat. 

Dus als je op zoek bent naar een snelle, gemakkelijke manier om ijs te crushen, en je hebt niets anders in huis, dan is een staafmixer een goede keuze! Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen van ijs crushen met een staafmixer? Die lees je hieronder.

De voordelen van ijs crushen met een staafmixer

Hierboven kon je al even lezen waarom een staafmixer een goede keuze is. Het heeft zeker een aantal voordelen ten op zichtte van een ijs crusher (machine). Hierbij alle voordelen van het gebruik van een staafmixer om ijs te crushen op een rij:

 1. Het is snel en gemakkelijk – alles wat je nodig hebt is een staafmixer en wat ijsblokjes.
 2. Je kunt zelf bepalen hoeveel crushed ijs je wilt – of je het nu fijn of grof wilt, een staafmixer kan het werk doen.
 3. Crushed ijs is perfect voor drankjes zoals smoothies, slushies en frappes. Je maakt ze misschien niet zo vaak, maar als je het maakt heb je aan een staafmixer genoeg.
 4. Opruimen is een fluitje van een cent – meng gewoon wat water in de blenderkan om het uit te spoelen na het crushen van het ijs.

De nadelen van ijs crushen met een staafmixer

Als het gaat om het crushen van ijs, hebben handblenders ook enkele nadelen. De staafmixer is tenslotte meer ontworpen om je te helpen met het pureren van ingrediënten, waarbij je meestal zachte ingrediënten gebruikt. Toch worden staafmixers steeds krachtiger en zijn er zelfs een aantal specifiek geschikt voor het verwerken van harde ingrediënten, zoals ijs. Om je wel een goed beeld te geven, zetten we hierbij ook alle nadelen van het crushen van ijs met een staafmixer voor je op een rij:

 1. IJs is één van de hardste ingrediënten en kan daarom erg zwaar zijn om te vermalen. De staafmixer kan er moeite mee hebben en deze kan als het te lang duurt, erg heet worden en de motor overbelasten.
 2. Ten tweede kunnen staafmixers luidruchtig zijn. De mesjes veroorzaken veel trillingen en dat kan vervelend zijn, vooral als je ’s ochtends voor je werk een smoothie probeert te maken met bevroren fruit.
 3. Staafmixers hebben meestal geen stevige mengkom voor ijs – het is belangrijk dat je een stevige kom kiest, waar je ook de ijsblokjes goed in bedwang kunt houden.

Kortom, het is dus mogelijk om je staafmixer te gebruiken om ijs te crushen. Het is fijn dat zelfs ijs crushen met je staafmixer een optie is, zo zie je maar hoe fijn en veelzijdig deze keukenapparaten kunnen zijn! Heb je echter een machine in huis die specifiek geschikt is voor ijs crushen? Dan is het verstandig om daar je voorkeur aan te geven. Zo voorkom je dat je jouw staafmixer overbelast en maak je het jezelf waarschijnlijk ook een stuk gemakkelijker. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *