Beste staafmixer soep

Wat is de beste staafmixer voor soep?

Thuis soep maken is altijd een goed idee. Zeker, omdat je met ingrediënten die je misschien al in huis hebt gemakkelijk een overheerlijke soep op tafel zet. Maar met zoveel staafmixers die nu op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke ideaal is voor het maken van jouw favoriete soep. In dit artikel bekijken we enkele van de beste staafmixers die beschikbaar zijn voor het maken van soep, inclusief hun kenmerken en voordelen. We bespreken ook waarom het kiezen van de juiste staafmixer belangrijk is, als het gaat om het maken van heerlijke en romige soepen.

Een staafmixer om soep te pureren

Een staafmixer is een veelzijdig keukenapparaat waarmee je gemakkelijk en snel soep pureert. Dit type blender heeft een staafmixervoet met een ronddraaiend mesje aan de binnenzijde. Deze wordt over het algemeen gebruikt om voedsel rechtstreeks in de pan of een kom te mengen. Met zijn krachtige motor kan de staafmixer zelfs de taaiste ingrediënten mixen tot perfect gladde, romige soepen, maar je kunt hem ook met gemak voor andere klusjes in de keuken gebruiken, zoals het crushen van ijs.

Wanneer je graag een gepureerde soep op tafel zet, dan is een staafmixer onmisbaar. Je kunt de soep ook pureren met een blender of een andere mixer, maar het resultaat is nooit zo mooi glad. Door een staafmixer te gebruiken, kun je preciezer te werk gaan en alle eventuele stukjes gericht fijnmalen. Bovendien kun je de staafmixer direct in de pan gebruiken, wat je veel afwas, maar ook gedoe bespaart. Binnen een paar minuutjes heb je een mooie gepureerde soep. Is hij nog niet glad genoeg? Zet de staafmixer dan wat harder voor een gladder resultaat.

Overwegingen bij het kiezen van een staafmixer

Heb je nog geen staafmixer in huis, of ben je benieuwd of jouw staafmixer goed genoeg is om soep te pureren? Er zijn verschillende overwegingen waar je bij het kiezen van een staafmixer rekening mee moet houden. Een staafmixer voor soep hoeft niet enorm krachtig te zijn, maar misschien wil je hem ook nog voor andere bereidingen gebruiken. Verder is het erg belangrijk als je geregeld soep maakt, dat hij daar ook geschikt voor is en bijvoorbeeld niet vast blijft kleven aan de onderkant van de pan. We helpen je graag op weg met alle overwegingen voor het kiezen van de beste staafmixer voor soep!

1. Minimaal >700 watt of 12.000 toeren per minuut

De kracht van een staafmixer is het belangrijkste aspect om naar te kijken. Je kunt de hoeveelheid kracht controleren door te kijken naar de hoeveelheid Watt en de hoogte van het toerental. Zo wil een hoog wattage niet altijd zeggen, dat de staafmixer krachtiger is dan een staafmixer met een lager wattage. Sommige staafmixers zijn namelijk zuinig in verbruik, hebben een laag wattage, maar wel een hoog toerental. Je kunt dus het beste kijken naar beide waardes om een goede beslissing te maken. 

Hoewel de meeste staafmixers gemaakt zijn om ingrediënten te pureren en te mengen, is het altijd verstandig om hier op te letten als je een nieuwe staafmixer koopt. Ga minimaal voor een staafmixer van 700 watt, of met een toerental van 12.000 toeren per minuut. Dit zorgt ervoor dat je alle ingrediënten, ook de wat hardere ingrediënten of grote hoeveelheden, gemakkelijk glad krijgt.

2. Staafmixer die niet vastkleeft aan de bodem

Bij sommige staafmixers is het zo dat de staafmixer vastkleeft aan de bodem van de pan. Hierdoor is het een stuk lastiger om soep op een fijne manier te pureren, omdat je heel voorzichtig te werk moet gaan. Wanneer je een staafmixer gaat kopen is het erg belangrijk dat je op zoek gaat naar een staafmixer met voet met een geschulpte rand. Deze speciale rand voorkomt dat de staafmixer zichzelf vacuüm zuigt aan de onderkant van de pan.

3. Een RVS staafmixervoet

Een RVS staafmixervoet is geen must, maar vooral wat fijner in gebruik. Soepen, zoals tomatensoep, kunnen namelijk hun kleur, geur en smaak afgeven op een kunststof staafmixervoet, wat daarna lastig te verwijderen is. Een RVS staafmixervoet is goed reinigbaar en er blijven geen sporen achter. Hierdoor is jouw staafmixer zo weer klaar voor het volgende gerecht en heb je geen last van een eventuele nasmaak.

Ga je de staafmixer gebruiken in hete soep? Die bijvoorbeeld net op het vuur heeft gestaan? Dan is een RVS staafmixervoet wel een must. RVS kan namelijk tegen deze hoge temperaturen, waardoor je zelfs soep die rond de 100 graden is nog kunt pureren. 

4. Vaatwasserbestendig

Niet bij iedere staafmixer zijn de onderdelen vaatwasserbestendig. Het verschilt vaak ook per onderdeel. Door het spetteren van de soep, is het in ieder geval fijn als de staafmixervoet vaatwasserbestendig is. Zo doe je na het bereiden van de soep de afwasbare onderdelen in de vaatwasser en hoef je niet ook nog met de hand allerlei extra dingen af te wassen. Het is puur gebruiksgemak, maar scheelt wel gedoe! Let er dus goed op of jouw staafmixeronderdelen vaatwasserbestendig zijn.

Wat is de beste staafmixer voor soep? De top 5!

Wat is de beste staafmixer voor soep? Om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, hebben we een lijst samengesteld met de top 5 handblenders, waarmee het pureren van je favoriete soepen een fluitje van een cent wordt. 

Van Cuisinart’s Cordless Pro Staafmixer met variabele snelheid tot Braun’s Multiquick 7 staafmixer, deze top 5 handblenders bieden iets voor elke thuiskok. Ieder biedt verschillende snelheden en hulpstukken die zijn ontworpen om elk soeprecept met gemak aan te pakken – van romige bisques tot een stevige groentesoep.

1. Cuisinart Cordless Pro

De Cuisinart Cordless Pro is de beste staafmixer voor soep! Met de Cuisinart Cordless Pro hoef je je geen zorgen te maken over een te kort snoer, maar kun je jouw soep gewoon draadloos pureren. Dat scheelt als je geen stopcontact in de buurt hebt van je kookplaat of gasfornuis. 

Daarnaast heeft deze staafmixer ook een extra lange staafmixervoet, zodat je ook bij grote pannen soep gemakkelijk in de buurt van de bodem komt. En de RVS staafmixervoet is volledig veilig te gebruiken tot een temperatuur van 100 graden. Als je soep wilt bereiden met een staafmixer, dan is deze Cuisinart absoluut een aanrader! 

Voordelen:

✅ Een draadloze staafmixer met een RVS staafmixervoet
✅ 5 snelheden en een pulse-functie
✅ Vaatwasserbestendig

Nadelen:

❌ Met 3 accessoires niet de meest uitgebreide staafmixer
❌ De bijgeleverde hakmolen is klein (250 milliliter)

Culisinart Cordless Pro Staafmixer

2. Braun Multiquick 7 staafmixer (MQ7087X)

Dat de Braun Multiquick 7 in dit overzicht met de beste soep staafmixers staat is heel logisch, aangezien hij ook al naar voren kwam als één van de beste staafmixers van 2024. Deze staafmixer heeft een hoog vermogen van 1000 watt, maar heeft daarnaast ook ontzettend veel accessoires, waar je als thuiskok eindeloos mee uit de voeten kunt. 

Voor soepen is de Braun Multiquick 7 ook een aanrader. Zo maakt deze staafmixer onder andere gebruik van de speciale ACTIVEBlade-technologie, waardoor het snijoppervlak 250% groter is en je daardoor nog fijner pureert dan met andere staafmixers. Verder is de staafmixervoet ook hierbij van RVS, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om vuil of hitte.

Voordelen:

✅ Een krachtige staafmixer van 1000 watt
✅ Met de ACTIVEBlade-technologie pureer je heel fijn
✅ Vaatwasserbestendig

Nadelen:

❌ Prijs is hoog, als je niet alle accessoires gebruikt
❌ De bijgeleverde hakmolen is klein (350 milliliter)

3. JAP ForceBlend F1

Ga je jouw staafmixer voornamelijk gebruiken om soep te pureren? Dan zijn andere accessoires buiten een staafmixervoet vaak overbodig en maken deze een staafmixer alleen maar duurder, dan nodig. Wanneer je op zoek bent naar een krachtige staafmixer, die ook nog eens vriendelijk is voor je portemonnee, dan is de JAP ForceBlend F1 een goede keus! 

De JAP ForceBlend F1 beschikt over een extra lange voet, waardoor je zelfs in grotere soeppannen de soep goed kunt pureren. Deze voet is gemaakt van RVS en wordt ook geleverd met een panbeschermer, zodat je jouw pannen aan de binnenkant niet beschadigd. Met 21 snelheden en een turbostand pureer je niet alleen soepen, maar ook wat hardere ingrediënten, bijvoorbeeld voor in een smoothie, gemakkelijk fijn.

Voordelen:

✅ Een krachtige staafmixer van 1200 watt
✅ Extra lange RVS voet met panbeschermer
✅ Vaatwasserbestendig

Nadelen:

❌ Niet veel accessoires, maar wel in uitgebreidere vorm verkrijgbaar
❌ Snoer van de staafmixer is niet zo lang

4. Dualit staafmixer

De kwalitatieve Dualit staafmixer mag ook niet ontbreken in het beste staafmixer voor soep overzicht! De Dualit staafmixer heeft namelijk een speciaal gepatenteerde voet, die zo gemaakt is dat hij 100% minder aan de pan vastkleeft en de pan ook niet beschadigd. Buiten dat heeft hij een enorm krachtige motor, waarmee je op de turbo-stand tot 18.000 toeren per minuut haalt. Met deze staafmixer zet je dus binnen een mum van tijd een soepje op tafel.

Deze staafmixer is niet alleen een held in het pureren van soepen, maar je kunt er ook andere gerechten en baksels mee bereiden. Snijdt, meng of klop je recept en kies de ideale snelheid met behulp van het tandwiel.  

Voordelen:

✅ Een krachtige staafmixer tot 18.000 toeren per minuut
✅ Speciale voet die niet vastkleeft in de pan en de pan beschermd
✅ Vaatwasserbestendig

Nadelen:

❌ Krasgevoelig
❌ Geen aanvullende accessoires verkrijgbaar

5. Bosch MaxoMixx staafmixer (MS8CM6120)

Tot slot in de top 5 beste staafmixer voor soep hebben we de Bosch MaxoMixx. Deze Bosch staafmixer is een mooi instapmodel voor een leuke prijs. Je hebt de accessoires die je nodig hebt, maar kunt eventueel ook nog snel je soep ingrediënten snijden met de bijgeleverde hakmolen. 

Het handige aan de Bosch MaxoMixx is de speciale staafmixervoet. Deze voet heeft een speciale vorm, waardoor hij zichzelf niet vastzuigt aan de onderkant van de pan. Met het hoge vermogen van 1000 watt en de 12 snelheden maak je de soep zo glad als jij dat wilt. Na afloop doe je de RVS voet gewoon in de vaatwasser. 

Voordelen:

✅ Een krachtige staafmixer van 1000 watt
✅ Speciale voet die zichzelf niet vastzuigt in de pan
✅ Vaatwasserbestendig

Nadelen:

❌ Ligt zwaar in de hand
❌ Geen aanvullende accessoires verkrijgbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *